Equilor Fine Art rendezvények

Miért és milyen művészetet érdemes gyűjteni? Mennyit ér egy gyűjtemény, és tartja-e értékét? Egyáltalán mérhető-e pénzben a művészet értéke? Van-e kölcsönhatás a művészet és a piac között, befolyásolják-e a piaci trendek a művészet történetének alakulását? Mikor és hogyan válik árucikké egy műtárgy? Lehet-e pusztán befektetési szándékkal műtárgyakat gyűjteni?

Az Equilor Fine Art által szervezett műhelykonferenciák a műgyűjtés és befektetés, a művészet és műtárgy- kereskedelem kapcsolatának témáját járják körül.

Tapasztalatunk szerint az elmúlt években az alternatív befektetési módozatok egyre népszerűbbekké váltak a befektetők körében, a piac szereplői újabb, izgalmas területeket keresnek, ahol kiemelkedő haszon érhető el. A műtárgypiac rendkívül speciális terület, ahol csak azok bonyolíthatnak le pénzügyi szempontból is sikeres ügyleteket, akik megfelelő szakértelemmel rendelkeznek. Sok a buktató, de akár azt az állítást is meg lehet kockáztatni, hogy a megfelelő odafigyeléssel, körültekintéssel semmilyen más befektetési módozathoz nem hasonlítható profitra lehet szert tenni. Arról nem is beszélve, hogy a pénzügyi sikereken felül olyan esztétikai, művészeti élményekhez juthatunk, amelyeket részvények vagy kötvények vétele-eladása során sohase tapasztalhatunk.

Ahogy említettük, a műtárgypiac sajátossága, hogy rendkívül speciális és összetett szakértelem szükséges ahhoz, hogy ne csak művészeti, hanem befektetési értelemben is eredményesek legyünk. Ezt a sokrétű tudást vonja be tevékenységébe az EQUILOR Befektetési Zrt. leányvállalata az Equilor Fine Art Kft. közreműködésével.

Amennyiben hírlevelünkre feliratkozik, tájékoztatjuk szakmai rendezvényeinkről.